Посуд для ресторанів, кафе, барів, кондитерських.

Дата добавления: 2017-01-27

Атрибут будь-якого ресторану, бару, кафе чи іншого закладу громадського харчування - це, звичайно ж, посуд HoReCa. Кухонний інвентар для ресторанів використовується постійно і вимагає особливих вимог. Всі елементи в ресторані складають єдину картину, завдяки якій і створюється загальне враження про заклад.

Посуд для ресторанів та кафе

У ресторані, або кафе, при сервіровці стола використовують посуд виконаний в одній стилістиці. Крім єдиного дизайну до професійного посуду пред'являються і інші вимоги: практичність, ергономічність, функціональність, довговічність, міцність і, до того ж, він повинен легко митися (в тому числі і в автоматичному посудомийному обладнанні). Посуд для кафе, кав’ярень, чайних і інших невеликих закладів має відповідати особливим нормам - компактність, штабельованість.

кухонний посуд для кафе

Поняття професійний посуд для ресторанів - http://torgoborud.com.ua/ua/profesiynyy-posud-dlya-restoraniv-kafe-bariv включає в себе безліч різних найменувань предметів, в яких ми готуємо і з яких ми їмо. Весь посуд поділяється на кухонний і столовий. Різні види кухонного та столового посуду, призначені для певного застосування.

Види кухонного посуду для кафе та ресторанів:

  1. Кухонний наплитний посуд для кафе. Це звичні нам каструлі, соусники, сотейники, гусятниці, жаровні, сковорідки, в загальному, весь посуд, в якому їжу можна приготувати.

1.1.    Каструлі бувають алюмінієві, емальовані, з нержавіючої сталі, з вогнетривкого скла, з вогнетривкої кераміки, з тефлоновим покриттям.

1.2.    Казани зазвичай виготовляють з чавуну. Качатниці бувають чавунні, керамічні та із жаростійкого скла.

1.3.    Сковорідки бувають класичні, млинцеві, вок, гриль і жаровні. Виготовляються з нержавіючої сталі, чавуну, кераміки, алюмінію та інших матеріалів.

  1. До допоміжного інвентарю можна віднести: друшляки, ковшики, миски, обробні дошки, скалки, молоточки для відбивання, лопатки, тертки, ножі і набори ножів, віночки, мірні ємності, форми для випікання, штопори.
  2. Посуд для зберігання. Це контейнери, скляні банки і пляшки, гастроємності, та ємності для круп з різних матеріалів.

Столовий посуд для ресторанів. Це всі предмети, якими сервірують столи і в яких подають страви. Це найбільший клас посуду, в якому можна виділити свої підкласи, наприклад, чайний, кавовий, для вино-горілчаних виробів, столові прибори. Неправильно підібраний столовий посуд для кафе та ресторанів, приведе до того, що готова і подана страва буде виглядати гірше, ніж, якби набір предметів для сервіровки був обраний правильно. Значення матиме і матеріал, з якого посуд виготовлений, і форма. Як матеріал може використовуватися метал, скло, фарфор, дерево і так далі.

Столовий посуд для кафе

Види столового професійного посуду:

  1. Тарілки: столова (глибока, дрібна), закусочна, десертна, пиріжкова, тарілка для риби, тарілка кокіль, салатник, оселедниця, піала, блюдо, ікорниця, яєчна тарілка, блюдце, розетка, креманка.
  2. Чашки: бульйонна, чайна чашка, кавова чашка, кружка, піала Кесе.
  3. Скляний посуд для напоїв: бокали, фужери, стакани, стопки, чарки, глечики, графини та інше скло і кришталь.
  4. Спеціальний посуд: цукорниця, соусник, серветниця, набір для спецій, молочник, чайник для заварювання.
  5. Столові прибори: ложки (столові, закусочні, десертні, чайні, кавові), виделки (столові, закусочні, десертні, рибні), ножі (столові, закусочні, рибні, стейкові).

Кондитерський інвентар

Серед різноманіття кондитерського інвентарю можна виділити такий, що обов'язково має бути у будь-якого кондитера і в будь-якому кондитерському цеху:

  1. Скалки - для розкочування тіста;
  2. Сита для просіювання борошна;
  3. Форми для випічки – незамінний інвентар кондитерського цеху Вони можуть бути розбірні і нерозбірні, силіконові, керамічні та металеві. Є форми для тортів, для кексів, для печива, вони виготовлені з різних матеріалів, але всі вони потрібні кондитерові. Найкраще використовувати в якості кондитерського інвентарю металеві форми - до них менше пригорає тісто, крім того, вони не роблять на нього негативного впливу, так як не мають барвників і шкідливих домішок в складі.
  4. Віночки для збивання яєць і крему. Віночки також можуть бути силіконовими і металевими, металеві кращі в роботі.
  5. Листи - металеві та силіконові. Знову-таки металеві краще, з тих же причин, що і форми для випічки.
  6. Дозатори і мірні стаканчики.
  7. Вирубки або виїмки для тіста - для вирізання фігурного печива.
  8. Кондитерські мішки та насадки - для прикрашання тортів, фруктових страв або желе кремом, вершками, суфле. Сюди ж входить кондитерський шприц для прикраси тортів.
  9. Ножі і слайсери.
  10. Кисті кондитерські - для змазування пирогів глазур'ю або яєчним білком, це надає їм блиску. Кисті краще використовувати силіконові.
  11. Ролики - для вирізання з тіста фігурної сітки для верху пирога або смужок для прикраси.

Барний інвентар

Мінімальний набір інвентарю для бару складається з наступних компонентів: шейкери різної місткості, мірні стаканчики, барні ложки, риммери, килимки для посуду і джиггери. Також до важливим є набір допоміжних інструментів: контейнери, пробки, штопори, фільтри, сита, ножі, дозатори.

Посуд для барів та ресторанів

Не обійтись бармену і без посуду для стійки  та предметів сервіровки: креманки, стакани, бокали, фужери, пивні кухлі, чарки, чашки, серветниці, столові прибори.

Кількість інвентарю багато в чому залежить від працюючих за стійкою барменів. Для кожного потрібні окремі набори, ретельно обрані господарями закладу зі значного списку, який зазвичай пропонується на ринку. Попередньо аналізується відвідуваність і концепція роботи бару.

Більші бари можуть дозволити собі інвентар для бару з розширеного списку. Наприклад, придбати пляшки для флерінга і міксів, сифони і гейзери різної форми, мадлери, лимоночавилки, декоративні келихи, пивні вежі.

В інтернет магазині Торгоборуд можна купити посуд для кафе за доступною ціною. В асортименті компанії кухонний та столовий посуд для ресторанів, кондитерський інвентар, барний інвентар. Також компанія Торгоборуд пропонує обладнання для ресторанів, кафе, барів: конвекційні печі, пароконвектомати, плити індукційні, ларі морозильні, холодильні шафи та багато іншого.

Просмотров: 2937

images/baner11.gif
Оцените статью:
1 2 3 4 5 6 7

Еще статьи рубрикиЕще статьи из этой рубрики:

Добавить свой комментарийКомментарии к этой статье:

Добавить свой комментарийДобавить свой комментарий:

, чтобы иметь возможность добавлять комментарии, это займет всего несколько секунд.